Rólam mondják

  • Gábor Tamási, közgazdász, faipari mérnök

    Változatos edzések, a határokat feszegetve, egy állandóan mosolygós csapattal. Kiszakadsz ...

    Tovább

  • Harazin Regina, tanuló

    Képzelj el egy 14 éves lányt: önbizalom hiányos, utál sportolni, mindemellett túlsúlyos. ...

    Tovább

  • Nagy Tamás, Fleet Co-Ordinator, sportedző

    Miért Enikő? 3 okból.

    1. Mert ő egy valódi egyéniséggel rendelkező nő (ami manapság ...

    Tovább

  • Preisler Zsolt, rendszergazda- szerviztechnikus

    Sok-sok év kihagyás után, bő egy éve kezdtem el újra sportolni. Célom ...

    Tovább

  • Miklós Ádám, tanuló

    Én még újonc vagyok, de úgy érzem, hogy már egy csapatba tartozom. Enikő edzésein ...

    Tovább

  • Harsányi Szilvia, tanárnő

    Igazán felemelő érzés egy olyan csapatban edzeni, ahol garantáltan azonos dolog mozgatja az embereket; ...

    Tovább

  • Több mint 20 éves harcművészeti múlttal a hátam mögött és mint StrongFirst Girya ...

    Tovább

  • Babus-Kisbalázs Dóra, gyógytornász

  • Lerner Réka, tanuló

    Én azért választottalak edzőmnek,mert inspirál a személyiséged és az életmódod.Te ...

    Tovább

  • Zsíros István, nehézgépkezelő

    Számomra fontos, hogy az edző hiteles legyen, a megjelenésén lássam azt a munkát, amit velem ...

    Tovább

  • Olasz Zsóka, könyvelő

    A kezdetek kezdetétől járok Enikőhöz, immár harmadik éve. A benne lévő hatalmas energia ...

    Tovább

  • Kékesi Tifani, tanuló

    Az edzések jó hangulatban, a legújabb zenékkel és egy remek edzővel telnek, aki biztat, megdicsér ...

    Tovább

  • Siraki Dóra

    Két és féléve kezdtem el az edzést Enikőnél. Kezdetben borzasztó nehéz volt ...

    Tovább

  • Szalainé Forgács Klaudia

    Hogy ki is Szeles Enikő? Az edzőm... az egyetlen....

    Egy EMBER, aki keményen, elszántan halad a maga útján,felveszi ...

    Tovább

  • Jakab Norbert, váltókezelő

    Én egy éve, kíváncsiságból kerültem Enikőhöz edzeni,ugyanis annyi sok jót ...

    Tovább

  • Tóth Zoltán, ToZó, testépítő világbajnok, nemzetközi bíró

    Enikőt nagyon agilis, törekvő és energikus személyiségnek ismertem meg, kedvessége mellett igen keménykezü ...

    Tovább

  • Bánkuti Gabriella, fitnesz világbajnok

    Enikő, abszolút pozitív kisugárzású, kiváló kommunikációjú, megfelelő ...

    Tovább

  • Kakuk László Krapu

    Szerintem csak elég a képeit nézni, máris rájön az ember ki is ez a csaj?! Mivel is foglalkozik? ...

    Tovább

  • Gál Évi, kereskedelmi képviselő, sportedző, spinning és jóga oktató

    Enikővel első alkalommal 2013-ban, Budapesten a Fittarénán találkoztam, ahol ő is edzést tartott: igazán ...

    Tovább

Regisztráció az eddzENIway Klubba

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Blog legfrissebbek
Címkefelhő
SVT (1), Sztorik (13), TAF (4), Taf (1), akadályfutás (1), diéta (1), eddzENIway diéta challange (1), gflex (2), ha összefogunk (2), jegyzet (74), laskafesztivál (1), legion run (1), motiváció (1), notes (4), rendszeres testmozgás (1), spartan (1), srtg (2), sztorik (3), tábor (17), videó (5), ztorik (1), Úti (11), úti (4),

Személyi edzés….mi is az és miért is jó ez neked?

2015/07/14 Címkék: jegyzet.

IMG_3258.jpg

Például, azért, mert még nem vagy csapattag, de most akarsz bekapcsolódni a mi kis edzéseinkbe! Félsz eljönni, nem tudod, hogy mi vár itt rád…. Sokat hallottam már ezt. Nos, ha eljössz elsőként egy személyi edzésre, ott csak a Tiéd a terem, senki sem néz, senki sem zavar, csak TE számítasz, csak Rád figyelek.

Mivel még lehet sohasem láttalak, nem ismerhetlek. Nem tudom, tudsz-e helyesen guggolni, képes vagy-e egy fekvőtámaszt megcsinálni, fogalmam sincs, a sportmúltadról, arról, hogy milyen mozgásszervi problémáid vannak: porckonorgsérv, vállprobléma, visszatérő derékfájdalom, műtött térd, korábban elszakdt Achilles, hölgyeknél nőgyógyászati probléma…stb… sorolhatnám….nem tudom, hogy mi a célod, hogy hogyan táplálkozol…. Egy csoportos órán ezeket nincs idő megbeszélni, hiszen 10-12 vagy még több emberrel is foglalkoznom kell.

szemelyishez.jpg

Egy személyi edzésen azonban elkezdünk megismerkedni egymással és az általam használt eszközökkel is, sokkal részletesebben és mélyrehatóbban, mint a csoportos órákon. A Te szinteden kezdjük, ott ahol TE tartasz….ha soha életedben nem mozogtál eddig, akkor ahhoz alkalmazkodom! Hidd el, tudom miről beszélek! A legfiatalabb vendégem 12 éves, a legidősebb 60 fölötti… 

Elmondom, mi a gond, azzal, ha te hirtelen felindulásból úgy döntesz, hogy bekapcsolódsz egy csoportos órába! Nos, ha iszonyat elszánt vagy és valami isteni sugallat által eldöntötted, hogy már pedig TE változtatni akarsz, mert ebben a testben, így nem élhetsz tovább, mert zavar, mert frusztrál, mert utálod…..eljössz egy órára majd az izomlázzal átküzdött harmadik nap után azt mondod, hogy ATYA ÚR ISTEN, ez nem nekem való….. és mindezt CSAK azért, mert olyanok közé keveredtél, akik ide járnak több hónapja, vagy egy-két éve már…és te az ő tempójukban próbáltad végigcsinálni az edzést...

Nos, ŐK már megszokták ezt a tempót, a stílust, egy köredzésnél csak kiosztom a feladatokat és kenik vágják, hogy mit is akarok.. az új gyakikat gyorsan adaptálák.....de te újoncként tuti nem fogod érteni, hogy mit akarok...mert soha életedben nem voltál még ehhez hasonló edzésen, vagy ha voltál is, nem ilyen volt... szóval csak a fejed kapkodod majd beleszédülsz az egészbe és azt fogod gondolni, h ez a nő őrült! Mondjuk ez pont nem jó példa, mert mindenki ezt gondolja….. 

szemelyis7.jpg

Na de komolyra fordítva a szót: meg fogsz ijedni…. Pedig nem kellene, mert hát minden megtanulható…. Mindenki képes fejlődni!!!

A “régiek” szokták kérdezni: hogy van az, hogy te mindig tudod, hogy mikor kell odajönnöd és rámordítani, hogy “húzzad még”, “ne hagyd abba” …. Biztatni, hogy már csak egy pici van, vagy mikor kell engedni a pár perces pihenőt….te honnan tudod, hogy hol a határ???

szemelyihez4.jpg

Na, én ezért nem állok magaslaton semmilyen edzés közben – mindegy hogy hol vagyunk, hol szereplünk, hol lépünk fel - ott vagyok közöttetetek és figyelek…. És hát mindannyiótokat ismerlek…. néha tényleg az arc rezdülésetekből látom, h na most, itt a holtpont…. Na most ezt már nem kell erőltedned, vagy igen, ezt még ki kellene bírnod, de most nem vagy rá képes….

És mindez nem azért van, mert én hihetetlen képsségekkel rendelkezem, hanem csupán azért, mert nem heti 4-5 órát tartok egy héten hobbiból…. Nekem ez egy hivatás és amit tanítok azt én is művelem! Soha senkitől nem kérek olyat, amit én magam nem tudok megcsinálni.

A másik dolog, űber brutál kemény órát könnyű tartani – csak eljátszom a gondolattal, hogy hogyan szívatnám saját magamat… - igazából csakis ezeket az órákat tolom én is végig veletek, amikor tudom, hogy rutinos csapattagok vannak jelen… DE, eltérő igényű embereknek más-más gyakszikkal tarkított edzésre van szüksége és koncentrált figyelemre.

Aztán NE FELEDD, én itt nem csak azért dolgozom, hogy lógjon a nyelved minden edzés végén és meghalj, hanem MEG AKARLAK TANÍTANI az általam helyesnek vélt testedzésre, az eszközök helyes használatára. Meg akarom mutatni az utat, amely hatékonyan formálja, alakítja a tested és ami jót tesz a pici lelkednek is!

Kezdőknél, újrakezdőknél, máshonnan érkezőknél nagyon kell figyelnem, diferenciálni a vendégek között pedig nagyon nehéz…. Rávezető és könnyített gyakorlatokat kitalálni, megtanítani úgy, hogy a vendég ne érezze azt, hogy hát azért ez még nem SPARTA... mert egy plank a heti négyszer nálam edzőnek tuti nem az, de annak aki 20-30 kg felesleggel 20-30 mp- ig kitartja az alkartámaszt, nos neki igenis az!!!!!Ha személyire jön és ott megdicsérem ezért elégedett lesz, de egy csoportoson, ahol a másik 15 ember még a második percnél is rezzenéstelenül tartja a pozíciót....tuti elkedvetlenedik újoncunk és azt mondja, nincs itt keresnivalóm... pedig ők is elkezdték valahol, ahogyan mindenki más!

Aztán ott a másik véglet, akinek kevés a csoportos óra, aki többre vágyik, teljesen testre szabott gyakszikra, jóval feszítettebb tempóra , nos ő is a személyi edzést választja.

Szóval meglévő és leenedő újoncok, újrakezdők, kíváncsiak és vállalkozó szelleműek! Az edzéseket igazán élvezni csak úgy fogjátok, ha ismeritek a gyakorlatok helyes kivitelezését, ha hagytok magatoknak időt arra, hogy megfelelően elsajátítsátok azokat. Egy nagy csoportos edzés ugyanis csak akkor lehet hatékony, ha minden résztvevő tisztában van az eszközök HELYES használatával, a gyakorlatokkal, az edzés menetével. Csupán ezért jó, ezért hasznos és ezért van szükség személyi edzésekre. Szóval keressetek bátran! 

szemelyishez6.jpg

Minden hétköznap 09:30-tól kezdődően15:30-ig bezárólag tudok személyi edzéseket vállalni.

Egy kisízelítő a személyi edzésbőlaz alábbi videóban:

 


Edzés: Szeles Enikő

3100 Salgótarján, Rákóczi út 78.

Telefon: +3620-280-7178

E-mail: szeles.eniko.eddzeniway@gmail.com