Én és a sport

Aki belép a termembe azonnal kiveri a szemét egy felirat a falon: EDDZ KEMÉNYEN, VAGY MENJ HAZA! Az első perctől, ahogy elkezdtem edzéseket tartani, ehhez tartottam magam, mivel eredményt elérni csak így lehet, mindent beleadva, nem csacsogva, nem jópofizva. Van pár alapszabály, amit a hozzám járóknak BE KELL tartaniuk, aztán vagy megszoknak, vagy megszöknek.

DSC_0844_2.jpg

Na de, bemutatkozom:

Szeles Enikő vagyok, hobbi sportolóból lettem edző, végzettségemet tekintve közgazdász, 37 éves. A sport mellett a másik nagy szerelmem az írás, és boldog vagyok, hogy 6 évig ennek a szenvedélyemnek is hódolhattam egy megyei lap újságírójaként. Bár a mozgás mindig fontos szerepet töltött be az életemben, versenyszerűen sohasem űztem: gyerekként, iskolásként kézilabdáztam, majd 10 évet az aerobiknak szenteltem, s annak számos variációját megismertem, amit akkor nagyon élveztem. A három gyermekem mellett is folyamatosan, rendszeresen sportoltam valamit, de ez idő alatt teljesen átformálódott a mozgás iránti igényem. Már nem csak olyan edzésre vágytam, ami karban tart, kikapcsol, felvidít, hanem, ami kihívás elé állít, ami erőnlétet követel. Így a funkcionális edzések felé terelődött a figyelmem.

lajtos.jpg

Fotók

Szinte minden képzésem az IWI International Wellness Institue-nál végeztem, úgy mint testépítés-fitnesz sportedző, gflex expert trainer, sparrowbag instructor, funkcionális trainer, Spartan Fighter Training oktató, Spartan Girja-Kettlebell Level I-II. oktató, illetve látóköröm szélesítése céljából részt vettem Tóth Zoltán, Tozó speciális módszerek a testépítésben képzésén, a Fitness Company-nál pedig cross over x-training oktató képesítést is szereztem. Ismereteimet rendszeres workshopokkal igyekszem folyamatosan bővíteni, 2015-ben például az R-med Akadémia plyometria és agility workshopján vettem részt. Aztán mivel a kíhívás éltet, tavaly úgy döntöttem, hogy belekóstolok valami teljesen új dologba, így kötöttem ki a rúdfitnesznél. A 2016-os év pedig a Stroops bevezetésének az éve, ennek kapcsán ismerkedtem meg a Fit College remek edzői gárdájával.

Hiszek benne, hogy edzőként példát kell mutatni és motiválni kell az embereket, nemcsak a testünkkel, a megjelenésünkkel - mert ez ugye alap – hanem az egészséges életmódunkkal, az erőnlétünkkel, a jó fizikális teljesítményünkkel, valamint pozitív gondolkodásunkkal is. Ennek szellemében cselekedtem, amikor egy fantasztikus kis közösség építésébe kezdtem lakhelyemen, a Nógrád megyei Salgótarjánban, amelynek saját, egyszerű, családias, funkcionális termem és kertem ad otthont: népes csapatom tagjaival napról napra itt feszegetjük a határainkat.

Célom, hogy megmutassam: mindegy honnan jöttél, hány éves vagy, mit csináltál eddig, hány gyereket szültél, vagy milyen betegségen estél át, ha igazán akarod, kitartással, odaadással és sok munkával eléred a célod.

Ha szeretnéd kipróbálni funkcionális edzéseimet Salgótarjánban, Szécsényben vagy Bátonyterenyén keress meg a facebook-on.

Alább két edzés videómat is megtekintheted:

 

Edzés: Szeles Enikő

3100 Salgótarján, Rákóczi út 78.

Telefon: +3620-280-7178

E-mail: szeles.eniko@toldinet.hu

Támogatónk

Andromeda